Elkészítési idő: 8-10 óra áztatás + 40 perc elkészítés
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1 kg sertésvese (kb. 80 dkg megtisztítva)
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál sertészsír vagy olaj
- 2 dl vörösbor
- egy teáskanálnyi szárított rozmaring (vagy néhány ág friss)
- só
- őrölt feketebors
Elkészítés:
- Tisztítsd meg és hártyázd le a sertésvesét.
- Áztasd azt egy éjszakán át enyhén ecetes vízben.
- A vesét vágd vékony csíkokra.
- Hevítsd fel a zsiradékot egy serpenyőben és pirítsd át rajta a belsőségcsíkokat.
- A mártáshoz keverd el a lisztet csomómentesre a borral. Ízesítsd a fűszerekkel. Lassú tűzön forrald egy-két percig (sűrűn kevergesd), majd keverd el benne a vesecsíkokat a zsiradékkal együtt.
- Már csak melegíteni kell, továbbforralni nem.
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: boros sertésvese, vese vörösbormártásban