Elkészítési idő: palacsintasütés + további 40 perc
Nehézségi faktor: közepesen nehéz, haladóknak
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 12 db nagy átmérőjű, vastagabb palacsinta
- 30 dkg csirkemáj (szív nélkül), megtisztítva, ledarálva vagy szétkaparva
- 2 keményre főtt tojás apró kockákra vágva
- egy maroknyi apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 tojás (nyers)
- 0,5 pohár tejföl (kb. 85 g)
- 1 vöröshagyma felkockázva
- 2 evőkanál étolaj
- só
- őrölt feketebors
- szegfűbors
- szerecsendió
Elkészítés:
- Fonnyaszd meg az étolajon a hagymát, add hozzá a májpépet. Párold puhára.
- Fűszerezd meg ízlés szerint, add hozzá a petrezselyemzöldet, a kockákra vágott főtt tojást, valamint keverd el benne a nyers tojást és a tejfölt is.
- Egy tűzálló tálban rétegezd fel a palacsintákat. Mindegyiket kend meg egyenletesen a májas töltelékkel.
- A tetejére csak sima palacsinta kerüljön, ezt a réteget már ne kend meg.
- Forrósítsd át mikrohullámú sütőben vagy előmelegített sütőben. Sütni nem kell.
- Kínáld friss salátával vagy savanyúsággal!
- Jó étvágyat
Egyéb elnevezések: Májas palacsinta, májas rakott palacsinta, csirkemájas rakott palacsinta.