Elkészítési idő: 65-70 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók négy személyre:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 nagy sárgarépa lereszelve
- 2 petrezselyemgyökér (fehérrépa) lereszelve
- 1 pici darab zellergumó lereszelve
- 1 kis darabka karalábé lereszelve
- 2 evőkanál zsiradék
- pirospaprika
- 2 evőkanál liszt
- só
- 1 adagnyi húsgombócmasszából 2,5 cm-esekre kiformázott húsgombóc, pirospaprikával fűszerezve
Elkészítés:
- A lereszelt zöldségeket párold félpuhára egy evőkanálnyi zsiradékon.
- Add hozzá a kimosott savanyú káposztát, majd engedd fel 1,2 liter vízzel. Sózd, borsozd.
- Ha felfőtt a víz, tedd bele főni a nyers húsgombócokat.
- Amiikor már megpuhultak a gombócok, készíts rántást egy evőkanál zsiradékból és a lisztből, majd sűrítsd be vele a levest.
- Kerülhet kevés pirospaprika is a rántásba (opcionális).
- Főzd még gyenge lángon a levest pár percig.
- Jó étvágyat!