2011. november 7., hétfő

Almakenyér (olcsón és egyszerűen elkészíthető süti)

Jellemzők: almás-mazsolás, piskóta alapú, ízletes, könnyű sütemény 
Elkészítési idő: 10 perc + 1 óra érlelés + 15 perc tésztakeverés + a sütéshez 40 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók: 
  • 50 dkg savanyúbb almaféle lereszelve és kinyomkodva
  • 30 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg mazsola beáztatva
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • margarinnal kikent, liszttel beszórt őzgerinc-sütőforma


Elkészítés:
  1. A lereszelt, kinyomkodott almát keverd el a cukorral és hagyd egy órát érni.
  2. A mazsolát áztasd be.
  3. A lecsöpögtetett mazsolát és az almát keverd el. Add hozzá a tojást, a lisztet a sütőport és a diót, majd keverd egyneművé a tésztát.
  4. A kikent és kilisztezett őzgerincformába (vagy esetleg egy kicsi, de mély tepsibe) öntsd bele a masszát.
  5. Előmelegített, 200 fokos sütőben süsd kb. 40 percig.
  6. Jó étvágyat!