Elkészítési idő: 10 perc + 1 óra érlelés + 15 perc tésztakeverés + a sütéshez 40 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyúbb almaféle lereszelve és kinyomkodva
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
- 5 dkg mazsola beáztatva
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg durvára vágott dió
- margarinnal kikent, liszttel beszórt őzgerinc-sütőforma
Elkészítés:
- A lereszelt, kinyomkodott almát keverd el a cukorral és hagyd egy órát érni.
- A mazsolát áztasd be.
- A lecsöpögtetett mazsolát és az almát keverd el. Add hozzá a tojást, a lisztet a sütőport és a diót, majd keverd egyneművé a tésztát.
- A kikent és kilisztezett őzgerincformába (vagy esetleg egy kicsi, de mély tepsibe) öntsd bele a masszát.
- Előmelegített, 200 fokos sütőben süsd kb. 40 percig.
- Jó étvágyat!