Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 4 db szafaládé vagy 60-70 dkg krinolin
- kb. 10 dkg kemény, jól vágható sajt (trappista, edámi stb.)
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Nyúzd le a szafaládé / krinolin műbelét. Ha szafaládét használsz, vágd négy közel azonos méretűre.
- Fúrj a darabok közepébe egy-egy lyukat.
- A lyukakat töltsd meg hosszú, fél centiméter vastag sajtdarabokkal. Úgy töltsd meg, hogy a sajtnak ne legyen lehetősége kifolyni a forró olajban.
- Dobd kb. 8-10 percre a darabokat forró olajba.
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: sajtos krinolin, sajtos szafaládé.