Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 20 dkg zsírszegény húsféle vékony csíkokra vágva
- 1 evőkanál étolaj
- 2 szál sárgarépa felkockázva
- 1 szál petrezselyemgyökér felkockázva
- 20 dkg karfiol rózsáira szedve
- 20 dkg (kb. két maréknyi) zöldborsó
- 10 dkg zöldbab
- 2 húsleveskocka
- őrölt feketebors
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- 2 tojás sárgája
- 1 maréknyi apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
- A húscsíkokat fehérítsd ki a felhevített étolajon.
- Párold félpuhára 1 dl víz hozzáöntése után.
- Add hozzá a felaprított zöldségeket és párold meg azokat nagyjából készre.
- Öntsd fel 1-1,2 liter vízzel a levesalapot.
- Ha forrni kezd a víz, dobd hozzá a leveskockákat. Ízesítsd petrezselyemzölddel, szerecsendióval, borssal, s ha szükséges, sózd meg. Forrald még 3-4 percig.
- Egy levesestál aljára tedd bele a két tojássárgáját. Erre öntsd rá a tálból a forró levest. Nagyon sűrűn kavargatva vegyítsd el a tojást a lében.
- Jó étvágyat!