Elkészítési idő: 65-70 perc
Nehézségi fok: haladóknak
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók egy nagy adaghoz:
- 50 dkg mirelit leveles tészta (egy zacskó)
- 2,5 dl tej
- 2 tojássárgája
- 5 dkg vaj (vagy sütőmargarin)
- egy kis fej vöröshagyma fele, lereszelve
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 1 natúr ízesítésű tömlős sajt (10 dkg, pl. Camping, Medve stb.)
- őrölt feketebors
- só
- 10 dkg kemény sajt lereszelve
- [tepsi hosszúságú vascsövek, melyek kb. 2 cm átmérőjűek]
Elkészítés:
- Keverd el kevés tejben a lisztet, öntsd fel a többi tejjel, add hozzá a vajat és a krémsajtot, majd főzd sűrűre lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett.
- Keverd el benne a reszelt sajt felét. Forrald fel megint.
- Ha felolvadt a sajt, vedd le a tűzről, add hozzá a tojássárgáját és folyamatosan kevergetve hűtsd ki.
- A kiolvasztott leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsd vékonyra.
- Vágd 20 cm hosszú és 2 cm széles csíkokra.
- A tésztacsíkokat tekerd fel a vascsövekre, majd a csöveket helyezd egy tepsire.
- Előmelegített sütőben, közepes hőfokozaton süsd a tésztákat pirosra.
- Még melegen vedd le a rolókat a csőről, majd hűtsd ki azokat.
- Töltsd meg a sajtos krémmel őket.
- A maradék reszelt sajtba mártsd bele a roládok végét.
- Hűtve érdemes tárolni, de szobahőmérsékleten kell fogyasztani.
- Jó étvágyat!