Elkészítési idő: 15 perc előkészületek + 20 perc sütés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap (4 lapos)
- 2 szelet szikkadt kenyér
- 10 dkg sütőmargarin (vagy vaj)
- 1 tömlős krémsajt (natúr ízesítésű, 100 grammos)
- 10 dkg ízesebb kemény sajt (pl. füstölt trappista) lereszelve
- tej a kenyér áztatásához
- fél pohár tejföl (kb. 85 gramm)
- só
- bors
- 3 db tojássárgája
- 3 db tojásfehérje kemény habbá verve
- étolaj a tepsi és a tészta tetejének megkenéséhez
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- A szikkadt kenyérszeleteket áztasd tejbe.
- A tojások sárgáit keverd el margarinnal, sóval, a reszelt sajttal, a kinyomkodott kenyérszeletekkel, a tejföllel, ízesítsd kevés őrölt fekete borssal. A keverés végén a tojásfehérjehabot add hozzá.
- Teríts le egy-egy réteslapot, és illessz rájuk még egyet-egyet. A dupla rétegű tésztákon egyenletesen terítsd el a tölteléket, majd csavard fel a lapokat.
- Tedd a rudakat zsiradékkal kikent tepsibe. A tetejüket is kend meg vastagon olajjal. Told forró sütőbe a tepsit. Kb. 20 perc alatt megsülnek.
- Jó étvágyat!