Elkészítési idő: 20 perc előkészületek + 30 perc sütési idő
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: csirkecombból: ****, csirkemellből: ***
Hozzávalók négy adaghoz:
- 8 db nagyobb csirke felsőcomb vagy kb. 60 dkg csirkemellfilé megtisztítva
- 25 dkg csiperkegomba (sampinyon) megtisztítva, nagyobb darabokra vágva
- 3-4 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- őrölt fekete bors
- petrezselyemzöld finomra metélve (opcionális)
- egy teáskanál mustár (opcionális)
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Daráld le a gombadarabokat.
- A csirkecombot csontozd ki és bőrözd le, mosd meg, vágd hosszú csíkokra, majd daráld le azt is. (A csirkemellfilét vágd darabokra, majd nyomd/tekerd végig a darálón.)
- A gomba és a csirkehús darálékát keverd el 2 tojással és kevés zsemlemorzsával. Ízlés szerint fűszerezd borssal, sóval, petrezselyemzölddel és mustárral.
- A masszából formázz 12 db lapos pogácsát, majd a szokásos módon panírozd be (liszt, tojás, prézli).
- Dobd azokat bő, forró olajba. Süsd közepes hőfokozaton mindkét oldalukat pirosra.
- Jó étvágyat!