2011. november 8., kedd

Sajtos pulykacsíkok milánói módra, makarónival

Jellemzők: sajtos tésztaétel pulykahúsból (sertésből, marhából, csirkemellből is elkészíthető)
Elkészítési idő: 45 perc 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***

Hozzávalók négy adaghoz: 
  • 50 dkg pulykacomb-filé vagy nem zsíros pulyka apróhús megtisztítva, vékony, hosszú csíkokra vágva
  • 1 kis fej vöröshagyma lereszelve
  • 2 evőkanál (olíva)olaj
  • 10 dkg reszelt (kemény)sajt
  • fél pohár tejföl (85 g) vagy 1 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanálnyi liszt
  • friss oregánó vagy egy csipetnyi száraz
  • őrölt feketebors


Elkészítés:
  1. A vékony húscsíkokat pirítsd meg a hagymával együtt az olajon, majd némi víz hozzáadásával, fedő alatt párold puhára. Sózd, borsozd, ízesítsd oregánóval. 
  2. Keverd el a lisztet a tejföllel, csepegtess hozzá pár csepp vizet, majd sűrítsd be vele az ételt.
  3. Amikor besűrűsödött, kapcsold le alóla a hőforrást, majd keverd el a lereszelt sajttal.
  4. Tálald makarónival.
  5. Jó étvágyat!