Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók négy adaghoz:
- 50 dkg pulykacomb-filé vagy nem zsíros pulyka apróhús megtisztítva, vékony, hosszú csíkokra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma lereszelve
- 2 evőkanál (olíva)olaj
- 10 dkg reszelt (kemény)sajt
- fél pohár tejföl (85 g) vagy 1 dl főzőtejszín
- 1 teáskanálnyi liszt
- friss oregánó vagy egy csipetnyi száraz
- só
- őrölt feketebors
Elkészítés:
- A vékony húscsíkokat pirítsd meg a hagymával együtt az olajon, majd némi víz hozzáadásával, fedő alatt párold puhára. Sózd, borsozd, ízesítsd oregánóval.
- Keverd el a lisztet a tejföllel, csepegtess hozzá pár csepp vizet, majd sűrítsd be vele az ételt.
- Amikor besűrűsödött, kapcsold le alóla a hőforrást, majd keverd el a lereszelt sajttal.
- Tálald makarónival.
- Jó étvágyat!