2011. november 17., csütörtök

Sajtos - paradicsomos gnocchi télen

Jellemzők: ízletes, paradicsomos, olasz fűszerezésű könnyű étel. Hús nem kell hozzá.
Elkészítési idő: 30 perc 
Nehézségi fok: egyszerű (gnocchi-kifőzéssel együtt)
Olcsósági faktor: *****



Hozzávalók négy nagy adaghoz:

  • 80 dkg gnocchi enyhén sós vízben nem teljesen puhára kifőzve, lecsöpögtetve
  • 15 dkg reszelt, intenzívebb ízű kemény sajt, pl. füstölt trapista (autentikusan 10 dkg parmezán)
  • 1 üvegnyi 360 grammos, üveges, sűrű paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • fél teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál (oliva)olaj vagy 3 dkg vaj

Elkészítés:
  1. A paradicsomos mártáshoz olvassz fel egy kevés zsiradékot egy edényben, majd pirítsd meg rajta a hagymát és a fokhagymát.
  2. Öntsd hozzá a sűrű paradicsompürét, öntsd fel fél dl vízzel, és rottyinsd közepes lángon 2 percig. Fűszerezd sóval, bazsalikommal és oregánóval.
  3. A lecsöpögtetett galuskákat forgasd át alaposan a mártásban.
  4. Tálald az ételt forrón, reszelt sajttal meghintve.
  5. Jó étvágyat!