Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: egyszerű (gnocchi-kifőzéssel együtt)
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy nagy adaghoz:
- 80 dkg gnocchi enyhén sós vízben nem teljesen puhára kifőzve, lecsöpögtetve
- 15 dkg reszelt, intenzívebb ízű kemény sajt, pl. füstölt trapista (autentikusan 10 dkg parmezán)
- 1 üvegnyi 360 grammos, üveges, sűrű paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- fél teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 evőkanál (oliva)olaj vagy 3 dkg vaj
- só
Elkészítés:
- A paradicsomos mártáshoz olvassz fel egy kevés zsiradékot egy edényben, majd pirítsd meg rajta a hagymát és a fokhagymát.
- Öntsd hozzá a sűrű paradicsompürét, öntsd fel fél dl vízzel, és rottyinsd közepes lángon 2 percig. Fűszerezd sóval, bazsalikommal és oregánóval.
- A lecsöpögtetett galuskákat forgasd át alaposan a mártásban.
- Tálald az ételt forrón, reszelt sajttal meghintve.
- Jó étvágyat!