Elkészítési idő: 100 perc pácolással együtt
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1,2 kg csirkeszárny megtisztítva, félbe vágva
- 3-4 citrom frissen facsart leve (kb. 1,5 dl)
- 1 teáskanál méz
- 0,5 teáskanálnyi cayenne bors
- 0,5 teáskanálnyi őrölt köménymag
- 0,5 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 3 teáskanál só
- 2 evőkanál étolaj
- 0.5 húsleveskocka 3 dl vízben felfőzve
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze a citromlevet a fűszerekkel és a mézzel, majd rakd bele a csirkeszárnyakat. Dörzsöld bele a pácot a csirkeszárnyba, majd hagyd állni 30 percet.
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- Folyasd szét az olajat egy nagyobb tepsi alján. Helyezd rá egyenletesen a csirkeszárnyakat és öntsd fel a húslevessel.
- Süsd 30 percig a csirkét alufóliával letakarva, majd kapcsold a tűzhelyed nagyobb hőfokozatra vagy grillfunkcióra, és süsd a szárnyakat további 15 percig alufólia nélkül. Ennyi idő alatt a felesleges víz elpárolog, s a pác cukortartalma kikaramellizálódik. Ne ijedj meg, ha a tepsi alja kicsit odakap a sütési idő alatt.
- Jó étvágyat!