Elkészítési idő: 45-50 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók négy adaghoz:
- 50-60 dkg csirkemellfilé 4 vastagabb szeletre vágva, megmosva, lecsöpögtetve
- növényi olaj (ízlés szerint napraforgó, olíva stb.)
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 80 dkg burgonya meghámozva, megmosva, majd kb. 2x2 cm-es kockákra vágva
- 10 dkg reszelt kemény sajt (trappista)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütődet 220 Celsius fokosra.
- Kb. két evőkanálnyi olajat csurgass egy tűzálló tál vagy egy kisebb tepsi aljára. Rétegezd fel rajta a krumplikockákat. Ezt sózd és borsozd meg, valamint ízesítsd a fokhagymapéppel.
- Tedd a sütőbe a krumplit 10 percre (az edényt lefedni nem kell).
- Vedd ki az edényt a sütőből és helyezd a krumpli tetejére a csirkemellszeleteket. Egy konyhai ecset vagy kenőtoll segítségével kend be olajjal a húst. Ezután sózd és borsozd meg.
- Told vissza a sütőbe a tálat, süsd 20 percig.
- Végül ismét vedd ki az edényt, szórd a csirkehús tetejére a sajtot, és süsd további 2-3 percig.
- Jó étvágyat!
Tipp: fűszerezhető kevés kakukkfűvel és majoránnával is.