Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi fok: közepesen bonyolult, haladóknak
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók négy személyre:
- 50 dkg pulyka apróhús (combhús) megtisztítva
- 80 dkg (egy közepes fej) káposzta lereszelve
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 pohár zsírszegény tejföl (350 g)
- 1 babérlevél
- csombor
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál zsír
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
- A zsíron (vagy olajon) süsd üvegesre a felcsíkozott szalonnát.
- Pirítsd meg rajta a vékony csíkokra vágott hagymát.
- Fehérítsd ki a hagymás zsiradékon a húst.
- Tedd rá a lereszelt, enyhén besózott káposztát.
- Ízesítsd csomborral, egy babérlevéllel, borssal és sóval.
- Lassú tűzön párold, letakarva.
- Ha a levét elfőné, önts hozzá némi vizet.
- Ha a hús és a káposzta megpuhult, keverd el a tejföllel és rottyintsd ezeket együtt még további egy-két percig.
- Jó étvágyat!