Jellemzők: kevert tészta alapú sütemény datolyával, dióval, mazsolával és almával.
Elkészítési idő: 15 perc előkészületek + 40 perc sütés.
Nehézségi fok: egyszerű
Elkészítési idő: 15 perc előkészületek + 40 perc sütés.
Nehézségi fok: egyszerű
Hozzávalók:
- 2 nagyobb alma magház nélkül, héjastul, apróbb kockákra vágva
- 15 dkg cukor
- 5 dkg mazsola, felhasználás előtt beáztatva, lecsöpögtetve
- 5 dkg datolya kimagozva, nagyobb darabokra vágva
- 12,5 dkg sütőmargarin (egy kockamargarin fele), vagy vaj
- 10 dkg dió nagyobb darabokra vágva
- 1 tojás
- 22 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipetnyi őrölt szegfűszeg
- egy kisebb, mély tepsi vagy egy püspökkenyér-forma zsírral kikenve és belisztezve
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- Tedd egy keverőtálba a lecsöpögtetett mazsolát, a diót, a datolyát és az apró almakockákat.
- Olvaszd meg a margarint / vajat és öntsd a keverőtálba. Add hozzá a tojást, majd egy evőkanalanként keverd hozzá a lisztet. Jól elegyítsd össze a masszát a szódabikarbónával és a fűszerekkel.
- Öntsd a tésztát tepsibe vagy formába. Told előmelegített sütőbe 35-40 percre. A 35. percnél végezz fogpiszkálópróbát.
- Jó étvágyat a kihűlt, porcukorral meghintett süteményhez!
Egyéb elnevezések: gyümölcsös téli püspökkenyér, téli gyümölcskenyér, téli gyümölcsös süti