Jellemzők: ízletes pizzaféle.
Elkészítési idő: tésztakészítés + 10 perc előkészületek + 2 x 20 perc sütés
Nehézségi fok: egyszerű
Hozzávalók 2 nagy (2 x kétszemélyes) pizzához:
- 2 nyers, nagy, vastag tésztájú pizzalap
- 2 db kemény zöldalma, meghámozva, magház nélkül, szeletekre vágva
- 8 szelet bacon felcsíkozva
- 2 teáskanálnyi vaj
- 0,5 dl fehérbor
- 1 nagy fej hagyma vékonyra szeletelve
- 1 szál póréhagyma karikára vágva
- 10 dkg mozzarella apró darabokra morzsolva
- egy kevéske olívaolaj
- rozmaring
- zsálya
- só
Elkészítés:
- A hagymaszeleteket kevés olajon párold üvegesre.
- Add hozzá a póréhagymakarikákat és az almát. Öntsd le fehérborral, ízesítsd rozmaringgal, zsályával és sóval. Csak két percre kell felrottyintani gyenge lángon.
- Kend meg a nyers pizzalapokat olvasztott vajjal.
- A kicsit meghűlt hagymás-almás egyveleget oszlasd el a lapokon.
- Szórd meg előbb a nyers baconcsíkokkal, majd a mozzarellamorzsalékkal a tetejüket.
- Told forró (200 Celsius fokos), előmelegített sütőbe kb. 20 percre egyenként a lapokat.
- Jó étvágyat!