2011. november 19., szombat

Almás - baconös - hagymás pizza

Jellemzők: ízletes pizzaféle.
Elkészítési idő: tésztakészítés + 10 perc előkészületek + 2 x 20 perc sütés 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****


Hozzávalók 2 nagy (2 x kétszemélyes) pizzához:
  • 2 nyers, nagy, vastag tésztájú pizzalap
  • 2 db kemény zöldalma, meghámozva, magház nélkül, szeletekre vágva
  • 8 szelet bacon felcsíkozva
  • 2 teáskanálnyi vaj
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 nagy fej hagyma vékonyra szeletelve
  • 1 szál póréhagyma karikára vágva
  • 10 dkg mozzarella apró darabokra morzsolva
  • egy kevéske olívaolaj
  • rozmaring
  • zsálya

Elkészítés:
  1. A hagymaszeleteket kevés olajon párold üvegesre.
  2. Add hozzá a póréhagymakarikákat és az almát. Öntsd le fehérborral, ízesítsd rozmaringgal, zsályával és sóval. Csak két percre kell felrottyintani gyenge lángon.
  3. Kend meg a nyers pizzalapokat olvasztott vajjal.
  4. A kicsit meghűlt hagymás-almás egyveleget oszlasd el a lapokon.
  5. Szórd meg előbb a nyers baconcsíkokkal, majd a mozzarellamorzsalékkal a tetejüket.
  6. Told forró (200 Celsius fokos), előmelegített sütőbe kb. 20 percre egyenként a lapokat.
  7. Jó étvágyat!