Elkészítési idő: 25 + 30 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók négy személyre:
- 1 kg sárgarépa felkockázva, 10 percig enyhén sós vízben párolva
- 30 dkg darált hús (sertés, marha vagy pulyka)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 pohár (175 g) zsírszegény tejföl
- 10 dkg rizs félpuhára főzve enyhén sós vízben
- 2 db száraz zsemle
- 2 db tojás
- só
- bors
- őrölt édesnemes pirospaprika
Elkészítés:
- A füstölt szalonnát vágd apró kockákra és a felét terítsd el egy tűzálló tál alján egyenletesen.
- Erre helyezd rá a lecsöpögtetett, nagyjából puha, de semmiképp sem mállós répakockák felét.
- A darált húst dolgozd össze a szalonna másik felével, a tojásokkal, a tejföllel, az áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, valamint a főtt rizzsel. Ízesítsd sóval, borssal és kevés pirospaprikával.
- A húskrém felét egyenletesen terítsd el a réparétegen.
- Erre kerüljön rá még egy réteg répa.
- A legfelső réteg pedig legyen megint húsos massza egyenletesen eloszlatva.
- Süsd előmelegített sütőben 30 percig: 20 percig alufóliával vagy a sütőtál tetejével letakarva, 10 percig anélkül.
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: rakott répa