2011. november 12., szombat

Karácsonyi mézespuszedli egyszerűen

Jellemzők: fűszeres, illatos, hűvös, száraz helyen, fémdobozba zárva sokáig eltartható, mézes aprósütemény. Barnalisztből készül. Kifejezetten kiadós.
Elkészítési idő: 30 perc összeállítás + 5 óra tésztapihentetés + 30 perc sütés 
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ***

Hozzávalók két lemeztepsin kisüthető mennyiséghez:
  • 5 evőkanál méz (kb. 10 dkg)
  • 80 dkg barnaliszt
  • 2 dl víz
  • 30 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • zsiradékkal kikent lemeztepsi

Elkészítés:
  1. Dolgozd össze alaposan a hozzávalókat.
  2. A lefedett dagasztótálat tedd minimum 5 órára hűvös helyre.
  3. A tésztát nyújtsd ki 0,5 cm vastagságúra.
  4. Szaggass ki belőle egy kisebb szájú pohárral karikákat.
  5. A puszedliket előmelegített sütőben, közepes hőfokozaton süsd meg. 

Egyéb elnevezések: mézes puszi, mézes aprósütemény.