Elkészítési idő: 100 perc (burgonyafőzéssel együtt)
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1 kg közepes szemű, hibátlan és nem csírás burgonya
- 4-8 tojás megfőzve, megpucolva, felkarikázva
- 2 pohár zsírszegény tejföl (350 gramm)
- 3 evőkanál zsír vagy étolaj
- 25 dkg lecsókolbász felkarikázva
- 2 nagy fej vöröshagyma felkockázva
- teáskanálnyi pirospaprika (opcionális)
- só vagy ételízesítő
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A krumplit főzd meg héjában (de ne főzd szét). Ha elkészült, öntsd le a levét, engedj rá hideg vizet és hagyd állni abban 5 percig.
- Pucold meg a krumplit, majd karikázd fel.
- Egy edényben olvaszd fel a zsírt, tedd bele a hagymát és kicsit pirítsd meg. Ízlés szerint mehet rá kevés pirospaprika is.
- Egy sütőtál vagy egy tepsi aljára öntsd a zsiradék felét. A krumpli felét rétegezd le.
- A krumplis rétegre kerüljön a kolbász- és a tojásréteg. Öntsd erre az egyik tejfölös pohár tartalmát.
- Fedd be a maradék burgonyaszeletekkel. Sózd és borsozd meg. Öntsd rá a hagymás zsír maradékát, majd fedd be a másik doboznyi tejföllel.
- Told a tálat / tepsit előmelegített, 180 Celsius fokos sütőbe. Süsd letakarva kb. 35 percig, majd anélkül további 10 percet.
- Tálald friss salátával vagy savanyúsággal. Jó étvágyat!