Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1 nagy fej (kb. 1 kg) kelkáposzta megmosva és nagyobb csíkokra vágva
- 4 pár jobb minőségű virsli (pl. juhbélbe töltött) (mű)belétől megfosztva és felkarikázva
- 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
- 1 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 10 dkg füstölt szalonna vékony csíkokra vágva
- 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
- só
- fél pohár (kb. 85 g) tejföl
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- 1-2 db zöldpaprika karikákra vágva
- 1 teáskanál ételízesítő
- kevés őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A szalonnát pirítsd meg egy lábasban.
- Szedd ki egy kistányérra a pörcöket, majd a visszamaradt zsírban pirítsd meg a hagymát.
- Add hozzá a kelcsíkokat, kevergesd egy kicsit a forró zsíron, majd takard le és hagyd saját levében párolódni.
- Ha a káposzta félig megpárolódott, add hozzá a paprikakarikákat, a paradicsompürét és a virslit.
- Végül kapcsold le alóla a tűzhelyet, fűszerezd a már megpuhult káposztát, add hozzá a tejfölt és jól kavard össze.
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: kelkáposztaragu.