Elkészítési idő: 100 perc burgonyafőzéssel és sütéssel együtt
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1 kg ép burgonya héjában megfőzve, megpucolva, felkarikázva a szokásos módon
- 20 dkg bacon felcsíkozva
- 2 + 2 evőkanál étolaj vagy zsír
- 1 konzervnyi fehérbab paradicsomos - csilis lében
- 1 nagy fej hagyma apróra kockázva
- 2 evőkanál paradicsompüré + 2 evőkanál víz, vagy kb. 1 dl paradicsomlé
- 2 evőkanál ketchup
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csilipaprika ízlés szerint
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- Két evőkanál zsiradékon pirítsd meg a hagymát. Add hozzá a szalonnacsíkokat és süsd 2-3 percig.
- Ha a szalonna elkészült, keverd hozzá a babkonzerv tartalmát, a paradicsompürét, a ketchupot. Ízesítsd csilivel kedved, ízlésed szerint.
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- Kend ki 2 evőkanálnyi zsiradékkal egy tűzállótál vagy egy tepsi alját. Helyezd rá a krumplikarikák harmadát. Sózd és borsozd meg, majd simítsd el rajta a hagymás-baconös-babos egyveleg felét. Ismételd meg ezt a műveletsort. A legfelső réteg a maradék krumplikarika-harmad és a reszelt sajt legyen.
- Told a tepsit / tálat a forró sütőbe. Kb. 30-35 perc alatt megsül.
- Tálald savanyúsággal vagy friss salátával! Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: pikáns rakott burgonya csilis babbal, baconnel, sajttal, paradicsomosan