2011. november 9., szerda

Petrezselyem-krémleves (gyorsan készen van)

Jellemzők: változatos krémleves a hétköznapokra 
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű 
Olcsósági faktor: *****

Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 1 csomó friss petrezselyem nagyon finomra vágva
  • 2 db tyúkhúsleveskocka
  • fél pohár tejföl vagy joghurt
  • 1 tojássárgája
  • 4 dkg vaj vagy egyéb zsiradék
  • 1 evőkanál liszt
  • pirítóskockák

Elkészítés:
  1. Készíts világos rántást egy leveses fazékban a lisztből és a vajból.
  2. Dobd rá a petrezselymet és pár pillanatig kevergesd a rántással. (Ne égjen oda!)
  3. Öntsd fel egy liter vízzel.
  4. Amikor főni kezd a víz, dobd bele a húsleveskockákat. Forrald 4-5 percig.
  5. Tálald a tojássárgájával elkevert tejföllel, valamint pirítóskockákkal.
  6. Jó étvágyat!