Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 csomó friss petrezselyem nagyon finomra vágva
- 2 db tyúkhúsleveskocka
- fél pohár tejföl vagy joghurt
- 1 tojássárgája
- 4 dkg vaj vagy egyéb zsiradék
- 1 evőkanál liszt
- pirítóskockák
Elkészítés:
- Készíts világos rántást egy leveses fazékban a lisztből és a vajból.
- Dobd rá a petrezselymet és pár pillanatig kevergesd a rántással. (Ne égjen oda!)
- Öntsd fel egy liter vízzel.
- Amikor főni kezd a víz, dobd bele a húsleveskockákat. Forrald 4-5 percig.
- Tálald a tojássárgájával elkevert tejföllel, valamint pirítóskockákkal.
- Jó étvágyat!