Elkészítési idő: 60-80 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók 4 nagy adaghoz:
- 1 zacskó (50 dkg) fehérbab (a felhasználást megelőző este mindenképpen áztasd be hideg vízbe, amelybe kevés szódabikarbónát vagy sütőport szórtál, így másnap a bab hamarabb megpuhul)
- 30 dkg füstölt bordaporc
- 10 dkg hántolt árpa (gersli)
- 1 babérlevél
- 4 db főtt tojás
- 2 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
- bors
- pirospaprika
- só
- 1 evőkanál zsiradék
- tejföl (opcionális)
Elkészítés:
- A babot tedd oda főni a babérlevél, a megmosott, darabokra vágott bordaporc és a két hagymaféle kíséretében.
- Amikor félpuha a bab, tégy bele sót, borsot és pirospaprikát. Add hozzá az átmosott gerslit is.
- Főzd meg keményre a tojásokat, majd héjazd le és vágd őket félbe.
- Ha megpuhult a paszuly és az árpa, vedd ki a babérlevelet.
- Add a babhoz a tojásfeleket.
- Főzd az ételt addig mérsékelt lángon, amíg a leve nagyja el nem párolódik.
- Kínáld önmagában vagy tejföllel! Jó étvágyat!