Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók egy halomnyi marcipános szaloncukorhoz:
- 10 dkg natúr marcipánmassza szétmorzsolva
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 25 dkg ízesítetlen kukoricapehely (corn flakes, és nem az extrudált sárga "kuki")
- 0,5 dl tej
- fél üvegcse mandulaaroma
- 15 dkg vaj (vagy margarin) megolvasztva
- A bevonathoz: 5 tábla (50 dkg) tej- vagy étcsokoládé (a diszkontláncokban olcsón hozzá lehet jutni) + egy teáskanálnyi vaj (vagy margarin). Tortabevonóval (műcsokival) nem lesz jó íze.
Elkészítés:
- Daráld le alaposan a kukoricapelyhet.
- A darálékot vegyítsd el a megolvasztott zsiradékkal, a porcukorral, az apró marcipándarabokkal, a tejjel, a mandulaaromával és a mézzel.
- Alaposan dolgozd össze a masszát. Formázz belőle apró, másfél centis golyókat vagy hosszúkás, szaloncukorszerű darabokat, majd tedd a fagyasztóba ezeket 10 percre.
- Amíg a golyóbisok szilárdulnak, olvaszd fel gőz fölött az apró kockákra tört csokoládét. Keverd el benne a zsiradékot.
- Helyezd sütőrácsra a golyókat (sűrűn egymás mellé, de legyen köztük kicsi hézag) és öntsd rájuk a forró csokit lassan.
- A bevont golyókat tedd egy tálcára, majd a hűtőszekrénybe, hogy a bevonat megszilárduljon.
- Kellemes karácsonyt!
Egyéb elnevezések: marcipános bonbon házilag