Elkészítési idő: 40 perc + kb. 20-25 perc sütés
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók egy kicsi tepsinyi adaghoz:
- 20 dkg mazsola átmosva
- 2,5 dl víz
- 1 tojás
- 1,2 dl étolaj
- 25 dkg liszt átszitálva
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg kristálycukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 0,5 teáskanál őrölt szerecsendió
- 0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 0,5 teáskanál őrölt szegfűbors
- egy kicsi tepsi zsiradékkal kikenve és liszttel beszórva
- a tálaláshoz porcukor
Elkészítés:
- A mazsolát tedd oda főni a vízben. Amint felforrt, kapcsold le alóla a gázt. Hűtsd langyosra, majd keverd el az étolajjal.
- Keverd el alaposan a cukrot a tojással, majd alaposan dolgozd össze a többi hozzávalóval. Végül keverd el benne a mazsolát (olajostul-levestül).
- Öntsd a masszát egy kisebb tepsibe (a tészta magassága kb. 1,5-20 cm legyen benne).
- Told előmelegített, 180 Celsius fokos sütőbe a süteményt és süsd kb. 20-25 percig (a 20. percnél végezz tűpróbát).
- Ha kihűlt, tálald szeletekre vágva és porcukorral meghintve.
- Jó étvágyat!