Elkészítési idő: 40 perc + 2-3 óra hűtés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 1 teáskanálnyi vaj
- 25 dkg búzadara
- 10 dkg cukor
- csipet só
- fél citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola beáztatva és lecsöpögtetve (Ha rumba, vagy rumaromás vízbe áztatod, csak finomabb lesz.)
- 10 dkg étcsokoládé lereszelve
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
- A cukrozott, enyhén sózott tejben főzd meg a búzadarát jó sűrűre. Dobd bele a vajdarabot. Tartsd alacsony lángon és kevergesd sűrűn.
- Ha kihűlt, keverd közé a lecsöpögtetett mazsolát és a reszelt citromhéjat.
- Formázz a sűrű masszából vizes kézzel apró golyókat.
- Forgasd meg azokat a csokoládéreszelék és a kókuszreszelék keverékében.
- A golyókat takard le és tedd a hűtőszekrénybe legalább két órára.
- Készülhet kókuszreszelék nélkül, 15 dkg reszelt csoki felhasználásával, de meghempergethető darált dióban, mandulában, mogyoróban is.
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: csokoládés-kókuszos grízgombócok, csokoládés-kókuszos grízbomba, csokis búzadaragombócok, csokis búzadaragolyók.