2011. november 15., kedd

Csokis-kókuszos grízgolyók (olcsó, egyszerű desszert)

Jellemzők: sütés nélküli édes desszert. Kezdők is bátran nekifoghatnak.
Elkészítési idő: 40 perc + 2-3 óra hűtés
Nehézségi fok: egyszerű 
Olcsósági faktor: *****

Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 1 teáskanálnyi vaj
  • 25 dkg búzadara
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • fél citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola beáztatva és lecsöpögtetve (Ha rumba, vagy rumaromás vízbe áztatod, csak finomabb lesz.)
  • 10 dkg étcsokoládé lereszelve
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
  1. A cukrozott, enyhén sózott tejben főzd meg a búzadarát jó sűrűre. Dobd bele a vajdarabot. Tartsd alacsony lángon és kevergesd sűrűn.
  2. Ha kihűlt, keverd közé a lecsöpögtetett mazsolát és a reszelt citromhéjat.
  3. Formázz a sűrű masszából vizes kézzel apró golyókat.
  4. Forgasd meg azokat a csokoládéreszelék és a kókuszreszelék keverékében.
  5. A golyókat takard le és tedd a hűtőszekrénybe legalább két órára.
  6. Készülhet kókuszreszelék nélkül, 15 dkg reszelt csoki felhasználásával, de meghempergethető darált dióban, mandulában, mogyoróban is.
  7. Jó étvágyat!

Egyéb elnevezések: csokoládés-kókuszos grízgombócok, csokoládés-kókuszos grízbomba, csokis búzadaragombócok, csokis búzadaragolyók.