Elkészítési idő: 100 perc sütéssel együtt (+ 1 nap borsóáztatás)
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 4 db nagy csirkecomb megtisztítva, a csontok mentén egy éles késsel, hosszan bevágva
- 30 dkg csicseriborsó (felhasználás előtt 1 nappal átmosva, hideg vízbe áztatva)
- 2 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 5 nagy sárgarépa megpucolva és nagyobb kockákra vágva
- 3 pasztinák megpucolva és nagyobb kockákra vágva
- 2 db paradicsom megnyúzva, húsa kockákra vágva
- egy maréknyi petrezselyem apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma jól összezúzva (vagy egy teáskanálnyi fokhagymapor)
- fél teáskanál őrölt csilipaprika
- fél teáskanál fahéj
- fél teáskanál őrölt fekete bors
- fél teáskanál őrölt római kömény
- fél teáskanál őrölt szegfűbors
- só
- pár darab friss korianderlevél apróra vágva
- 2 + 1 evőkanál (olíva)olaj
Elkészítés:
- A csicseriborsót főzd meg sótlan áztatóvizében. Kb. 30-35 perc alatt megpuhul
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- A fokhagymát, a csilipaprikát, a fahéjat, a fekete borsot, a szegfűborsot, a római köményt és egy-két teáskanál sót keverj össze egy evőkanálnyi olajjal, majd dörzsöld be vele alaposan a csirkecombokat. Kerüljön a bőre alá is a pácból.
- Egy tűzálló tál vagy egy kicsi tepsi alján csurgass szét két evőkanál olajat, majd öntsd a tálba a csicseriborsó, a paradicsom- és hagymakockák, a répa- és a pasztinákdarabok, valamint az aprított petrezselyem keverékét. Enyhén sózd és borsozd meg a réteget, s önts rá kevés vizet.
- Helyezd a csirkecombokat a zöldségek tetejére. A tálat fedd be a fedőjével vagy alufóliával. Told az előmelegített sütőbe 50 percre.
- Süsd további 10-15 percet nagyobb hő- vagy grillfokozaton fedő / alufólia nélkül.
- Tálald kevés apróra vágott korianderlevéllel meghintve! Jó étvágyat!