2011. november 19., szombat

Diókrémes rakott babapiskóta egyszerűen, sütés nélkül (diós babapiskóta-torta)

Jellemzők: a nem konyhatündérek is könnyedén összeállíthatják ezt a mennyei ízű, sütés nélkül készíthető, légies desszertet. Rumba áztatott mazsolával tovább gazdagítható.
Elkészítési idő: 30 perc + 1 óra hűtés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***

Hozzávalók:
  • 2 tojássárgája
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 liter tej
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 7 + 2 evőkanál cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 tasak habfixálópor
  • 2 + 1 evőkanál rum vagy egy üvegcse rumaroma
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csomag (200 gramm) babapiskóta
  • cukrozatlan kakaópor
  • egy kisebb, de mély tepsi, vagy téglalap alakú sütőtál

Elkészítés:
  1. Rakd ki egy kisebb tepsi alját babapiskótával. Csepegtess rá két evőkanálnyi sütőrumot (vagy pár csepp rumaromát).
  2. A tojássárgájákat keverd el csomómentesre a liszttel, kevés tejjel, a vaníliás cukorral és 6-7 evőkanál cukorral egy főzőedényben. Hígítsd fel a többi tejjel, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre (úgy, mint a pudingport).
  3. Kapcsold le a tűzhelyet a forró krém alatt, s keverd el benne a darált diót. Egy evőkanálnyi rumot (pár csepp rumaromát) is adj hozzá.
  4. Hagyd hűlni egy kicsit, majd (még melegen) öntsd a babapiskótára.
  5. Verd a tejszínt jó keményre 2 evőkanálnyi cukorral és a habfixálóval.
  6. Oszlasd el a tejszínhabot egyenletes rétegben a már kihűlt krém tetején. Vékonyan szórd meg a hab tetejét kakaóporral.
  7. Told a tepsit (vagy tálat) a hűtőbe. Hűtsd a süteményt egy órán át.
  8. Jó étvágyat!

Egyéb elnevezések: diótorta egyszerűen, sütés nélkül, babapiskótatorta, diókrémes piskótatorta.