Elkészítési idő: 30 perc + 1 óra hűtés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 6 evőkanál liszt
- 1 liter tej
- 3 tasak vaníliás cukor
- 7 + 2 evőkanál cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 tasak habfixálópor
- 2 + 1 evőkanál rum vagy egy üvegcse rumaroma
- 15 dkg darált dió
- 1 csomag (200 gramm) babapiskóta
- cukrozatlan kakaópor
- egy kisebb, de mély tepsi, vagy téglalap alakú sütőtál
Elkészítés:
- Rakd ki egy kisebb tepsi alját babapiskótával. Csepegtess rá két evőkanálnyi sütőrumot (vagy pár csepp rumaromát).
- A tojássárgájákat keverd el csomómentesre a liszttel, kevés tejjel, a vaníliás cukorral és 6-7 evőkanál cukorral egy főzőedényben. Hígítsd fel a többi tejjel, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre (úgy, mint a pudingport).
- Kapcsold le a tűzhelyet a forró krém alatt, s keverd el benne a darált diót. Egy evőkanálnyi rumot (pár csepp rumaromát) is adj hozzá.
- Hagyd hűlni egy kicsit, majd (még melegen) öntsd a babapiskótára.
- Verd a tejszínt jó keményre 2 evőkanálnyi cukorral és a habfixálóval.
- Oszlasd el a tejszínhabot egyenletes rétegben a már kihűlt krém tetején. Vékonyan szórd meg a hab tetejét kakaóporral.
- Told a tepsit (vagy tálat) a hűtőbe. Hűtsd a süteményt egy órán át.
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: diótorta egyszerűen, sütés nélkül, babapiskótatorta, diókrémes piskótatorta.