Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 20 dkg füstölt - főtt tarja 1x1 cm-es apró kockákra vágva
- 25 dkg gomba megtisztítva, vékonyan felszeletelve
- 1 zacskó (500 g) penne / tollhegytészta
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fekete bors
- 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
- 0,5 dl (olíva)olaj
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 10 dkg kemény sajt (pl. trappista, edami) lereszelve
Elkészítés:
- Fonnyaszd meg a hagymakockákat az olajon, majd pirítsd meg rajta sonkadarabokat.
- Ízesítsd az ételt fokhagymával, kevés sóval, borssal. Add hozzá a gombát és süsd kb. 5 percig.
- Öntsd fel a főzőtejszínnel, majd alacsony lángon tartva az edényt, folyamatos kevergetés mellett főzd a hozzávalókat még további 10 percig.
- Tálald az ételt forrón, a pennére szedve, s reszelt sajttal megszórva.
Összár: tésztával együtt, csiperkével számolva 750 - 850 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: tejszínes - gombás - sonkás - sajtos penne, tészta