2011. november 30., szerda

Sonkás - gombás tollhegytészta (ízletes, gyors, egyszerű)

Jellemzők: fél órán belül készen van ez a mennyei finomság. 
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 20 dkg füstölt - főtt tarja 1x1 cm-es apró kockákra vágva
  • 25 dkg gomba megtisztítva, vékonyan felszeletelve
  • 1 zacskó (500 g) penne / tollhegytészta
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 0,5 dl (olíva)olaj
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 10 dkg kemény sajt (pl. trappista, edami) lereszelve

Elkészítés:
  1. Fonnyaszd meg a hagymakockákat az olajon, majd pirítsd meg rajta sonkadarabokat.
  2. Ízesítsd az ételt fokhagymával, kevés sóval, borssal. Add hozzá a gombát és süsd kb. 5 percig.
  3. Öntsd fel a főzőtejszínnel, majd alacsony lángon tartva az edényt, folyamatos kevergetés mellett főzd a hozzávalókat még további 10 percig.
  4. Tálald az ételt forrón, a pennére szedve, s reszelt sajttal megszórva.
Összár: tésztával együtt, csiperkével számolva 750 - 850 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: tejszínes - gombás - sonkás - sajtos penne, tészta