Elkészítési idő: burgonya- és répafőzés + 25 perc + hűtés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 8-10 db burgonya héjában megfőzve, lehéjazva, majd 7x7 mm-es kockákra vágva
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb sárgarépa 7x7 mm-es kockákra vágva, megfőzve, kihűtve, leszűrve
- 1 kisebb gumó zeller (nyersen) lereszelve
- 2 db kisebb csemegeuborka 7x7 mm-es kockákra vágva (lehetőleg kemény)
- 1 közepes fej hagyma apró kockákra vágva
- só
- őrölt fekete bors
- majonéz és kristálycukor ízlés szerinti mennyiségben
- zöldpetrezselyem apróra metélve (opcionális)
- zellerzöld apróra metélve (opcionális)
Elkészítés:
- Keverd össze a zöldségkockákat és a zellerreszeléket egy tálban.
- Ízesítsd sóval, borssal, majonézzel és cukorral kedved szerint.
- Tedd a salátástálat a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálald hidegen. Jó étvágyat!
Összár: kb. 350- 500 Ft.
Egyéb elnevezések: lengyel burgonyasaláta, zöldséges krumplisaláta.