Elkészítési idő: burgonyafőzés + 20-25 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 10 db kb. 5 cm-es nagyságú burgonya héjában megfőzve, lehéjazva, majd 2x2 cm-es kockákra vágva
- 1 szál füstölt kolbász felkarikázva
- 1 szál lecsókolbász felkarikázva
- 2 evőkanál étolaj vagy vaj
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl víz
- 2 teáskanál ételízesítő
- 1 teáskanál őrölt mustármag
- 1 kisebb gumó zeller megtisztítva, lereszelve
- 1 zellerzöld apróra vágva
- 1 maroknyi zöldpetrezselyem apróra vágva
- 1 kisebb vöröshagyma vékonyan felkarikázva
- 2 evőkanál alma- vagy fehérborecet
- egy nagy serpenyő
Elkészítés:
- Hevítsd fel egy serpenyőben az étolajat, majd süsd meg benne a két különböző kolbász karikáit pirosra.
- Emeld ki a kolbászkarikákat egy tányérra. Tartsd a serpenyőt közepes lángon. Szórd a maradék zsiradékhoz a zellerreszeléket, a mustármagot és a cukrot. Kevergesd fortyogásig, majd keverd hozzá a lisztet.
- Öntsd fel a serpenyő tartalmát a vízzel és az ecettel. Szórd hozzá az ételízesítőt, majd kavargatva főzd sűrűsödésig.
- Óvatos mozdulatokkal forgasd át a mártásban a kolbászkarikákat, a krumplit, a hagymát, a felaprított petrezselymet és zellert. Vigyázz, ne törjön szét a burgonya! Forrósítsd át az egészet.
- Tálald melegen. Jó étvágyat!
Összár: leginkább a kolbászfélék árától / minőségétől függően 700 - 1100 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: lengyel burgonyasaláta, meleg krumplisaláta, kolbászos krumplisaláta.