Elkészítési idő: 2 nap
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók:
- 1 dl zsíros tejszín (a főzőtejszín nem jó)
- 30 dkg cukor
- 25 dkg (1 kockányi) margarin
- 25 dkg kókuszreszelék
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csipetnyi só
- 2 evőkanál étolaj (a csokihoz!)
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé vagy tejcsokoládé
- kisebb tepsi sütőpapírral kibélelve
Elkészítés:
- Helyezd a margarint, a vaníliás cukrot, a sót, a cukrot és a tejszínt egy edénybe. Kevergetve, lassú lángon főzd forrásig.
- Ha felforrt, vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a kókuszreszeléket.
- Öntsd a kókuszos keveréket egy szabályos téglalap alakú (nem lekerekített sarkokkal rendelkező), sütőpapírral kibélelt tepsibe. A kókusztöltelék kb. 2 cm magasságban legyen a tepsiben.
- Takard le a tepsi tetejét folpackkal, majd tedd a hűtőszekrénybe legalább 8-10 órára.
- Fordítsd egy gyúródeszkára (vagy egy nagy vágódeszkára) a tepsi tartalmát.
- Ha bonbonformát szeretnél belőle, vágd egyenletes kockákra a masszát, ha pedig Bounty-formát, akkor téglatest alakúra.
- Tedd a darabokat egy rácsra (egymás mellé, viszonylag sűrűn, de legyen a kockák között némi hézag is).
- Olvaszd fel gőz fölött a csokit, majd keverd el a két evőkanál olajat benne. Öntsd a bevonatot a kókusztöltelékre. Rakd a bonbonokat hűvös helyre.
- A házi édességet tárold száraz, hűvös helyen. Jó étvágyat!
Összár: 900-1000 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: kókuszos csoki házilag, kókuszos bonbon házilag.