Elkészítési idő: haltisztítás + 40 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1 db 1 - 1,5 kg-os ponty egészben hagyva, kibelezve, lepikkelyezve, átmosva
- étolaj a sütéshez
- só
- őrölt fekete bors
- a tálaláshoz friss citrom karikákra vágva
Elkészítés:
- A megtisztított ponty külsejét és belsejét sózd be. Hagyd állni 30-40 percig.
- Forrósíts fel egy kisebb, de mély tepsiben kb. 3-4 dl étolajat, majd helyezd bele a halat.
- Süsd 15 percig az egyik oldalát, majd fordítsd meg, s hagyd a sütőben még 15 percig.
- Tálald friss citrom karikáival. Jó étvágyat!
Összár: a hal méretétől és szezontól függően 1000 - 1600 Ft. (2011)
Egyéb elnevezések: natúr ponty, tepsis ponty.