Elkészítési idő: 15-20 perc + 2-4 óra hűtés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók:
- 2 banán
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
- egy teáskanál sütőmargarin
- fogvájó- vagy jégkrémpálcikák, vagy hurkapálcika nagyobb darabokra törve
- egy tálca sütőpapírral kibélelve
- szabad hely a fagyasztóban
Elkészítés:
- A lehéjazott banánt vágd 2-3 centis darabokra. Egyenesen vágd a gyümölcs húsát. Minden darabba szúrj egy pálcikát.
- Olvaszd meg gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben a csokoládét. A tál lehetőleg legyen kis átmérőjű és magas (így könnyebb lesz a banándarabok teljes felületét bevonni). Ha felolvadt, keverd el benne a margarint. Amennyiben nagyobb mennyiséget (több mint 2 db banánt) szeretnél bevonni, a csokiolvadékot tartsd melegen.
- Ragadj meg egy banánba szúrt pálcikát, majd forgasd meg az olvadt csokiban a gyümölcshúst. (Ízlés szerint megforgathatod dió-, mogyoró-, manduladarálékban vagy kókuszreszelékben is!)
- Tedd a bevont darabokat a sütőpapírral kibélelt tálcára.
- Told a tálcát legalább 2 órára a fagyasztóba. Jó étvágyat a házi finomsághoz!
Egyéb elnevezések: csokis banán házilag