Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy személyre: 80 dkg karfiol (egy közepes fej), 2 nagyobb sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 szál zellerzöld, 1 petrezselyemgyökér, 1 kicsi darab karalábé, 2 húsleveskocka, 5 szem egész feketebors, 1 evőkanál étolaj, 1 pohár tejföl (175 g), 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál liszt. Gazdagítható kevés zöldbabbal és zöldborsóval is.
Elkészítés:
- A karfiolt mosd meg és szedd rózsáira.
- A zöldségeket vágd apró karikákra vagy kockákra, a hagymát, a petrezselymet és a zellerzöldet aprítsd fel.
- A felkockázott hagymát pirítsd meg az étolajon, rakd rá a zöldségdarabokat és a zöldfűszereket, majd engedd fel kb. 2 dl vízzel. Párold puhára a hozzávalókat.
- A puha zöldségeket öntsd fel 1 liter vízzel.
- A felfőtt vízbe dobd bele a leveskockákat, a szemes borsot, s főzd további 2 percig.
- A tejfölből és a lisztből készíts habarást. Hígítsd fel egy merőkanálnyi levessel, s add a forró leveshez. Még főzd fedő nélkül további 2-3 percig szelíd lángon.
- Ha elkészült és nem találod elég sósnak, ízesítsd meg.
- Jó étvágyat!