Elkészítési idő: 120 perc (pihentetéssel együtt)
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók egy tepsinyi adaghoz:
- 35 dkg liszt
- 18 dkg sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés őrölt fahéj
- kevés őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanálnyi ecet
- 2 teáskanál rumaroma
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- 10-15 dkg darált dió
- méz
Elkészítés:
- A lisztet gyúrd össze a margarinnal, a sütőporral, a tojássárgájákkal, a fűszerekkel, a rumaromával, az ecettel, egy kevéske sóval és a porcukorral.
- Letakarva pihentesd a jól összeállított masszát egy órán át.
- Nyújtsd a tésztát egy gyúródeszkán 3 mm vastagságúra, majd szaggass belőlük csillagokat (vagy más formát).
- A csillagokat helyezd sütőlemezre és előmelegített sütőben süsd meg világosra.
- A megsült, kihűlt csillagok egyik oldalát nyomd először a mézbe, majd a darált dióba.
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: diós-mézes linzer, csillagsüti, diós-mézes sütemény, diós-mézes süti, karácsonyi apró sütemény.