Elkészítési idő: 45 - 50 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók:
- 6 db közepes (6-7 cm-es) nagyságú burgonya, kis lyukú reszelőn nyersen lereszelve
- 20 dkg darált főtt hús (maradék is lehet) VAGY 20 dkg nem túl fűszeres felvágott
- 1 db tojás
- búzafinomliszt (változó mennyiségű)
- só
- őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- étolaj a sütéshez
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma (opcionális)
- egyéb fűszerek ízlés szerinti mennyiségben (opcionális)
Elkészítés:
- Elegyítsd a lereszelt krumplit a hússal, a fokhagymával, ízlés szerinti mennyiségű sóval és borssal, valamint a tojással egy keverőtálban. Gyúrd össze annyi liszttel, hogy képlékeny tésztát kapj. (Ez kb. annyit tesz, hogy a massza körülbelül olyan sűrűségű legyen, mint a nyers galuska- / nokedlitészta.)
- Forrósíts fel olajat (nem keveset), majd szaggasd bele egy, az olajba mártott evőkanál segítségével a tésztát. Egyszerre csak néhány darabot süss, hogy ne ragadjanak össze a lángosok. Süsd át mindkét oldalukat, majd szedd szalvétával vagy konyhai papírtörlővel lefedett tányérra.
- Jó étvágyat!
Összár: 350 - 500 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: húsos burgonyalángos