2011. november 24., csütörtök

Húsos krumplilángos

Jellemzők: finom vacsora kerekedhet ebből a lángosfajtából is. Tésztáját nem kell keleszteni. Leginkább a lepcsánkával / tócsnival rokonítható ez az akár főzelékek és zöldségsaláták mellé feltétként is fogyasztható étel.
Elkészítési idő: 45 - 50 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: *****

Hozzávalók:
  • 6 db közepes (6-7 cm-es) nagyságú burgonya, kis lyukú reszelőn nyersen lereszelve
  • 20 dkg darált főtt hús (maradék is lehet) VAGY 20 dkg nem túl fűszeres felvágott 
  • 1 db tojás
  • búzafinomliszt (változó mennyiségű)
  • őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • étolaj a sütéshez
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma (opcionális)
  • egyéb fűszerek ízlés szerinti mennyiségben (opcionális)

Elkészítés:
  1. Elegyítsd a lereszelt krumplit a hússal, a fokhagymával, ízlés szerinti mennyiségű sóval és borssal, valamint a tojással egy keverőtálban. Gyúrd össze annyi liszttel, hogy képlékeny tésztát kapj. (Ez kb. annyit tesz, hogy a massza körülbelül olyan sűrűségű legyen, mint a nyers galuska- / nokedlitészta.)
  2. Forrósíts fel olajat (nem keveset), majd szaggasd bele egy, az olajba mártott evőkanál segítségével a tésztát. Egyszerre csak néhány darabot süss, hogy ne ragadjanak össze a lángosok. Süsd át mindkét oldalukat, majd szedd szalvétával vagy konyhai papírtörlővel lefedett tányérra.
  3. Jó étvágyat! 

Összár: 350 - 500 Ft (2011)

Egyéb elnevezések: húsos burgonyalángos