Elkészítési idő: 135 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 2 nagy vagy 3 közepes piros alma magház nélkül, héjastul, nyolcadokba vágva
- 1 nagyobb hagyma felkockázva
- 3 dkg mandula (egészben, héj nélkül)
- 5 csepp keserűmandula-aroma VAGY 1 dkg keserű mandula
- 10 db aszalt datolyaszem kimagozva
- 5 db aszalt füge (egészben)
- 25 dkg sovány sertéshús (pl. comb), megtisztítva és nagyon apró kockákra (1x1 cm-es) vagy nagyon vékony csíkokra vágva (ajánlatos egy félig lefagyasztott / félig kiolvadt hússzeletet felaprítani)
- só ízlés szerint
Elkészítés:
- Áztasd be az egész mandulaszemeket, a fügét és a datolyát egy kis tálkában 10 percre, majd csöpögtesd le ezeket.
- Forralj fel 1 dl enyhén sós vizet, majd öntsd le a húsdarabokat.
- Tedd oda az almanyolcadokat, a többi gyümölcsöt és a hagymakockákat főni 1 liter vízben. Add hozzá a húst is (a levével együtt). Forrald fel közepes lángon, majd vedd takarékra alatta a tűzhelyet, s főzd fedővel félig letakarva két óra hosszán át. Ha keserűmandula-aromát használsz, a főzés végén csepegtesd keverd a léhez.
- Végül ízesítsd sóval (nem kötelező!). Jó étvágyat!
Összár: kb. 550 - 700 Ft (2011)