Elkészítési idő: 40 perc előkészítés + 10 perc összeállítás + 60 perc érlelés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1 kg hibátlan burgonya héjában megfőzve, kihűtve és apró kockákra vágva
- 4 db főtt tojás
- 1 pohár tejföl vagy natúr joghurt
- egy teáskanálnyi mustár
- 1 kisebb fej jégsaláta megtisztítva és csíkokra vágva
- 1 maréknyi friss zöldpetrezselyem apróra metélve
- 1 apró fej hagyma nagyon kicsi kockákra vágva
- 2 savanyú alma nagy lyukú reszelőn lereszelve
- 1 kisebb, kemény savanyú uborka apró kockákra vágva
- mokkáskanálnyi tárkony
- mokkáskanálnyi kakukkfű
- só
- őrölt feketebors
Elkészítés:
- Két főtt tojás kemény sárgáját keverd el simára a tejföllel vagy a joghurttal, valamint a mustárral.
- A többi tojást (2 sárgája + 4 fehérje) vágd apró kockákra.
- Ízesítsd a tejfölt a fűszerekkel, a hagymakockákkal és a petrezselyemmel.
- Egy salátástálban óvatosan keverd el a burgonyakockákat az almával, a jégsalátacsíkokkal, a tejfölös öntettel és a csemegeuborkával. A tetejére kerüljenek a tojáskockák.
- Tedd legalább egy órára érlelődni a hűtődbe (vagy a hideg spájzba).
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: erdélyi burgonyasaláta, tárkonyos burgonyasaláta.