Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók:
- 20 dkg porcukor + kb, ugyanennyi a szóráshoz
- 25 dkg puha sütőmargarin VAGY ugyanennyi vaj
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás
- 35-40 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 10 dkg héjazott mandula lisztté őrölve vagy nagyon apróra darálva
- 1 narancs reszelt héja (a lehető legkevesebb fehér résszel)
- zsiradékkal kikent VAGY sütőpapírral kibélelt lemeztepsi
Elkészítés:
- Egy keverőtálban - keverőgép segítségével - verd habosra a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal.
- Üsd hozzá a tojást, s keverd jól el.
- Apránként adagold a masszához a sütőporral elkevert lisztet. Végül gyúrd hozzá az őrölt mandulát is. Ha a tészta túl lágy lenne, keverj hozzá még lisztet.
- Melegítsd elő a sütőt 160 Celsius fokosra.
- Formázd a masszát kicsi félholdakra vagy kisebb gömbökre, vagy nyújtsd ki 7 mm vastagságúra és szaggass belőle különböző alakzatokat.
- A süteményeket helyezd a tepsire. Told az előmelegített sütőbe a tepsit. Formától és mérettől függően kb. 20 perc kell ahhoz, hogy készre süljenek. Ha a felülete világos arany színt nyer, a kourabiedes elkészült.
- Hűtsd 5 percig a sütőből kiemelt süteményt, majd szórd meg porcukorral. Boldog karácsonyt!
Összár: kb. 700 - 800 Ft (2011)