Elkészítési idő: 25 perc előkészületek + 40 perc sütés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 30 dkg csiperkegomba nagyon vékony szeletekre vágva
- 2 evőkanál étolaj vagy vaj
- 20 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- 1 liter 3,6%-os zsírtartalmú tej
- 1 + 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- őrölt feketebors
- 5 dkg kemény sajt lereszelve (pl. trappista)
- 1 nagy, nem mély tepsi vagy két kisebb (kör alakú) sütőforma. Bármit választasz, lehetőleg legyen teflonnal bevonva.
Elkészítés:
- A vékony gombaszeleteket pirítsd meg a zsiradékon. Sózd és borsozd meg.
- A gombaszeleteket és annak zsiradékát egyenletesen oszlasd el a tepsi / sütőforma alján.
- Melegítsd elő a sütődet 180 Celsius fokra.
- Egy tálban verd föl a tojásokat habosra. Add hozzá a cukrot, a sütőport és a sót. Apránként adagold hozzá a tejet és a lisztet, keverd az egészet sűrű, csomómentes masszává. Végül keverd el benne a reszelt sajtot.
- A tésztát öntsd a gombára. Legfeljebb MÁSFÉL centiméter vastagon legyen a tészta magassága a tepsiben / formában.
- Told kb. 40 percre a sütőbe a tepsit. Süsd addig, amíg a tészta teteje piros nem lesz.
- Fogyaszd melegen. Jó étvágyat!