Elkészítési idő: 15 perc tésztakeverés + 35 perc sütés
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók egy rúdhoz:
- nagyobb, kenyérhez való sütőforma (teflonos, vagy ha nem az, sütőpapírral béleld ki, mert ragadni fog a sütemény), vagy nagyobb őzgerinc sütőforma
- 12 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl evőkanál étolaj
- fél csomag sütőpor
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 3 nagy túlérett banán péppé összenyomva
- 20 dkg finomliszt átszitálva
- 15 dkg darált dió
- egy teáskanálnyi reszelt citromhéj
- csipetnyi só
- a tálaláshoz porcukor
- őrölt fahéj (opcionális)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütődet 180 Celsius fokosra.
- Mixeld össze a cukrot a tojással, a tejjel, az olajjal, a sóval, a citrom héjával, a sütőporral, a liszttel és a szerecsendióval.
- Jól dolgozd el a tésztában a banánpépet és a diót is.
- A sűrű masszát öntsd a formába és told 35 percre az előmelegített sütőbe.
- A 30. percnél végezz tűpróbát.
- A készre sütött sütit borítsd ki és tálald porcukorral meghintve.
- Jó étvágyat!