2011. november 5., szombat

Csokis gyors süti sütés nélkül

Jellemzők: csokoládés, sütés nélkül, kezdőknek. Nyers tojást tartalmaz, így inkább ne a nyári forróságban és garantáltan szalmonellamentes tojásból készítsd (egyes üzletekben kapható ilyen). A karácsonyi asztalon is jól mutat. 
Elkészítési idő: 30 perc + 90 perc dermesztés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***

Hozzávalók 1 rúdhoz: 25 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor, 20 dkg (két tábla) étcsokoládé (tortabevonóval is jó, de nem lesz az íze olyan kellemes, mint valódi csokival), 2 evőkanál liszt, 2 db tojás, 5 dkg dióbél apró darabokra vágva, 10 dkg háztartási keksz durvára törve. + őzgerinc-sütőforma

Elkészítés:
  1. Egy nagyobb lábasban, nagyon lassú tűzön olvaszd össze az apró darabokra tört étcsokoládét, a porcukrot, a margarint és a kakaóport.
  2. Ha homogén a massza, keverd el benne a két evőkanálnyi lisztet.
  3. Bélelj ki egy őzgerincformát (vagy más típusú, de szintén hosszúkás sütőformát) folpackkal. A formából lógjon ki a fólia széle!
  4. Verd fel a két tojást egy tálban, majd óvatosan adagold a csokis masszához.
  5. Kavard el abban a durvára tört diót és a kekszet.
  6. Öntsd a formába az egynemű masszát.
  7. Tedd hűtőbe másfél-két órára, vagy kb. 1 órára a fagyasztóba. Ennyi idő alatt a keksz megszívja magát nedvességgel és a rúd szeletelhető lesz. 
  8. Jó étvágyat!