Elkészítési idő: 30 perc + 90 perc dermesztés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók 1 rúdhoz: 25 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor, 20 dkg (két tábla) étcsokoládé (tortabevonóval is jó, de nem lesz az íze olyan kellemes, mint valódi csokival), 2 evőkanál liszt, 2 db tojás, 5 dkg dióbél apró darabokra vágva, 10 dkg háztartási keksz durvára törve. + őzgerinc-sütőforma
Elkészítés:
- Egy nagyobb lábasban, nagyon lassú tűzön olvaszd össze az apró darabokra tört étcsokoládét, a porcukrot, a margarint és a kakaóport.
- Ha homogén a massza, keverd el benne a két evőkanálnyi lisztet.
- Bélelj ki egy őzgerincformát (vagy más típusú, de szintén hosszúkás sütőformát) folpackkal. A formából lógjon ki a fólia széle!
- Verd fel a két tojást egy tálban, majd óvatosan adagold a csokis masszához.
- Kavard el abban a durvára tört diót és a kekszet.
- Öntsd a formába az egynemű masszát.
- Tedd hűtőbe másfél-két órára, vagy kb. 1 órára a fagyasztóba. Ennyi idő alatt a keksz megszívja magát nedvességgel és a rúd szeletelhető lesz.
- Jó étvágyat!