Hozzávalók: 50 dkg főtt burgonya jól áttörve, 10 dkg cukor, 3 dkg vaj, 4 tojás (sárgája és fehérje különválasztva), fél csomag sütőpor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj (opcionális), porcukor, lekvár.
Elkészítés:
- Verj habosra 4 tojássárgát a cukorral.
- A nagyon alaposan áttört, kihűtött krumplit és a lisztet keverd hozzá.
- Erőteljesen dolgozd össze a liszttel, a tejföllel, add hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot és a fahéjat.
- Verd fel keményre a 4 tojásfehérjét és elegyítsd a tésztával.
- Helyezd a masszát vajjal vastagon kikent, liszttel enyhén beszórt kör alakú, közepesen mély tepsibe (sütőformába).
- Forró, előmelegített sütőben süsd meg (180 fokon).
- Tálald porcukorral meghintve, lekvárral.
- Jó étvágyat!
Küldte Szepezdiné Marika, köszönjük neki!