Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók egy kisebb tortához (nagyobb tortalaphoz számold mindennek a dupláját):
- 2 nagyobb sárgarépa kis lyukú reszelőn lereszelve
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1,5 dl étolaj
- 1 csipetnyi só
- 15 dkg búzafinomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- a cukormázhoz: 1 tojásfehérje 12 dkg átszitált porcukorral és fél citrom reszelt héjával sűrű masszává kikeverve (opcionális)
- 5 dkg durvára vágott dió a cukormáz megszórásához (opcionális)
- egy kisebb, kerek tortalap-sütőforma zsiradékkal kikenve VAGY egy kicsi, de mély tepsi zsiradékkal kikenve
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- A dió és a répa kivételével helyezd az összes hozzávalót egy keverőtálba, majd egy kis sebességre állított keverőgéppel dolgozd egyneművé össze ezeket. (Esetleg egy kézi habverőt is használhatsz.)
- Add a diót és a reszelt répát a masszához, majd keverd el.
- Öntsd a tésztát a kikent sütőformába vagy tepsibe.
- Süsd a süteményt kb. 45 percig az előmelegített sütőben.
- A kihűlt tortalap tetejét kend meg a cukormázzal, majd szórd rá a diódarabokat. Jó étvágyat!
Összár: 500 - 600 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: diós sárgarépatorta