Elkészítési idő: 10 perc bekeverés + 35 perc sütés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók:
- 25 dkg búzafinomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- csipetnyi só
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 6 evőkanál étolaj
- 2 teáskanál 10%-os ecet
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2,5 dl sűrű kávé
- 0,5 tasak sütőpor
- zsiradékkal kikent és liszttel behintett tepsi
- tejszínhab, csokiszirup és/vagy vaníliajégkrém a tálaláshoz
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokosra.
- Egy keverőtálban egy elektromos keverőgép vagy egy habverő segítségével alaposan dolgozd össze a hozzávalókat.
- Öntsd az egynemű tésztát a kikent, behintett tepsibe.
- Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe 35 percre. A 35. percben végezz fogpiszkálópróbát. Ha még ragadós a sütemény közepe, süsd további 5 percig.
- Tálald tejszínhabbal, jégkrémmel és/vagy csokisziruppal megöntözve a finomságot. Ám önmagában is kellemes ízű! Jó étvágyat!
Összár: 400 - 500 Ft. (2011). Egyéb elnevezések: kakaós kávétorta, kávétortalap recept, gyors kávés sütemény, kakaós kávés süti.