2011. november 4., péntek

Almás-fahéjas gyors piskóta (kezdőknek)

Jellemzők: egyszerű, piskótafélék, gyors, gyümölcsös, almás, fahéjas, zsírszegény 
Elkészítési idő: 40-45 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 25 dkg liszt, 2 tojás, 30 dkg reszelt alma (a leve nagyját nyomkodd ki), egy teáskanál fahéj, kevés reszelt citromhéj, fél csomag sütőpor. + 1 kisebb, mély tepsi zsiradékkal kikenve.

Elkészítés:
  1. A cukrot keverd el két egész tojással, majd kanalanként add hozzá a lisztet. Keverd bele a sütőport, végül dolgozd el benne a lereszelt almát, némi reszelt citromhéjat és a fahéjat.
  2. Öntsd egy kicsi, de mély, zsiradékkal kikent tepsibe a hozzávalókat.
  3. Told forró sütőbe kb. 25 percre.
  4. Fogpiszkálópróbával a 25. percnél nézd meg, hogy elkészült-e a sütemény, ha esetleg ragadós lenne a közepe, takard le alufóliával és süsd még további 4-5 percig.
  5. Tálald apró kockákra vágva, porcukorral meghintve.
  6. Jó étvágyat!