Elkészítési idő: 50-55 perc + legalább 3 óra
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók egy kicsi tepsinyi "barnácskához":
- 12,5 dkg sütőmargarin (fél kockányi), vagy ugyanennyi vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 15 dkg liszt
- pici csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 - 15 dkg dió (vagy kesudió) durvára vágva
- 15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- kicsi tepsi sütőpapírral kibélelve vagy zsiradékkal kikenve
- porcukor a szóráshoz (opcionális)
Elkészítés:
- Olvaszd fel a csokoládét a zsiradékkal együtt egy műanyag keverőtálban, használd a mikrohullámú sütőt. Hűtsd ki az egyveleget valamelyest.
- Melegítsd elő a sütőt 160 Celsius fokosra.
- Fokozatosan keverd a csokihoz a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, s egyenként a tojásokat.
- Porciónként add a masszához a lisztet is.
- Szórd a brownie tésztájához a diót. Keverd össze alaposan.
- A sűrű masszát egyenletesen oszlasd el a tepsiben.
- Told 40 percre a tepsit az előmelegített sütőbe.
- Ha kihűlt a süti, szórd meg porcukorral a tetejét (opcionális), majd vágd 4x4 centis négyzetekre. A brownie akkor finom igazán, ha a hűlést követően hagyod még legalább 3 óra hosszán át állni hűvös helyen. Jó étvágyat!
Összár: legalább 650-700 Ft.