Hozzávalók: 2 db nagy sárgarépa (kb. 25 dkg), 3 db szikkadt zsemle, petrezselyemzöld, kapor, 4 db tojás, zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, ételízesítő olaj a sütéshez, liszt a megforgatáshoz (opcionális).
Elkészítés:
- A zsemlét áztasd be langyos vízbe, majd nyomkodd ki.
- A répát darabold fel, s párold puhára enyhén sós vízben.
- A petrezselyemzöldet és a kaprot metéld nagyon-nagyon finomra.
- A répát pépesítsd, majd add hozzá a kinyomkodott zsömléket, a tojásokat, a zöldfűszereket, a szintén péppé zúzott fokhagymát, sót, borsot és egy kis ételízesítőt, továbbá annyi prézlit, amennyitől a fasírt lágy marad, de formázható lesz.
- Apró, három centis, kicsit lapos gombócokat alakíts ki a masszából.
- Ha kicsit keményebb "burkolatú" fasírtféléket szeretsz, akkor forgasd meg lisztben a golyókat.
- Bő, forró olajban süsd meg őket.