2011. október 22., szombat

Zöldséges húsgombócok paradicsomos spagettivel (olcsó olasz étel)

Ha unod a pizzát és a könyöködön jön már ki a spagetti. Mert a változatosság nemcsak gyönyörködtet, hanem kulináris vágyaidat is kielégíti.


Hozzávalók négy személyre: 50 dkg darált hús (pulyka, marha vagy sertés), só, bors, pár csepp citromlé, 1 gumó zeller apró darabokra vágva, 2 sárgarépa apró darabokra vágva, néhány spenótlevél apróra vágva, 1 hagyma finomra kockázva, 15 dkg zsemlemorzsa, só, bors. A körethez: 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg spagetti, só, kevés étolaj, 1 nagy konzerv paradicsompüré (kb. 4 evőkanál, vagy ha sok időd van, friss paradicsom), oregánó.

Elkészítés:
  1. A hagymát párold meg egy kis olajon, majd tedd rá a zeller- és répakockákat. Kevés víz hozzáadásával ezeket is párold puhára (a végeredmény NE legyen vizes!).
  2. A húst tedd bele egy tálba, keverd össze a felvert tojással, az apró csíkokra vágott spenóttal, a prézlivel, sóval, borssal, majd add hozzá a kihűtött zöldséges egyveleget.
  3. Formázz a masszából 20-24 labdácskát.
  4. Tedd kizsírozott tepsibe a húsgombócokat, és süsd meg (kb. 20-25 perc kell neki).
  5. Amíg sülnek a húsgombócok, főzd meg a tésztát.
  6. Hevíts egy kis olajat. Add hozzá a paradicsompürét, egy kevés vizet, az összezúzott fokhagymát, esetleg egy pici cukrot és friss vagy szárított oregánót. A szószban forgasd meg a kifőtt, leszűrt spagettit.
  7. Tálald a tésztát a húsgombócokkal.